Narratologi

Narratologi

 • Author: Stefan Iversen
 • Type: Mobi type
 • Pages: 202 pages
 • ISBN: none
 • ASIN: 9788779341197
 • Edition Language: English


 • Narratologi er teorien om fortГ¦llinger. About Narratologi ForstР“Тђet i snГ¦ver forstand hГ¦nger narratologi sammen med den franske strukturalisme og med studiet af litterГ¦re teksters forlГёb, struktur og udsigelse.

  I dag anvendes narratologi som samlebetegnelse for et bredt felt af erkendelsesinteresser, hvor man arbejder videre med spørgsmål, som rejstes af den strukturalistiske narratologi, men stiller disse spørgsmål på nye måder og til et materiale, der rækker fra litterære fortællinger over tegneserier og film til ikke-fiktive fortællinger som biografier og historieskrivning.Denne antologi præsenterer den klassiske narratologis grundtekster, belyser narratologiens udvikling og giver indblik i de diskussioner, som dominerer de nyeste narratologiske teorier.

  Spørgsmål som hvem taler? og hvorfor tales der? diskuteres i sammenhæng med spørgsmål om tid, fiktion og etik.