Tillsammans : sР“Тђ skapar du flyt och egenmakt med agile och lean

Tillsammans : sР“Тђ skapar du flyt och egenmakt med agile och lean


Tillsammans : sР“Тђ skapar du flyt och egenmakt med agile och lean

 


by
Peter Antman

 • Author: Peter Antman
 • Type: Mobi type
 • Pages: 221 pages
 • ISBN: none
 • ASIN: 9789188063007
 • Edition Language: English


 • FГ¶rst vГ¤nde programmerarna upp och ner pР“Тђ mjukvarubranschen genom att bГ¶rja ge bort sitt arbete som fri kГ¤llkod. Nu vГ¤nder de upp och ner pР“Тђ fГ¶retagen genom att gГ¶ra den gamla sortens chefer Г¶verflГ¶diga.Programmering handlar om att generera kunskap. Book Tillsammans : sР“Тђ skapar du flyt och egenmakt med agile och lean Och det sker bГ¤st nГ¤r man fР“Тђr arbeta direkt mot anvГ¤ndarna och nГ¤r man sjГ¤lv fР“Тђr styra sitt arbete.

  När man får makt över sitt liv på jobbet, kort sagt.Hur organiserar man det bäst? Genom att jobba i små självorganiserande team. Tillsammans. Utan chef. Så river programmerarna de gamla företagspyramiderna.I Tillsammans berättar Peter Antman historien om denna revolution inifrån. Under ett halvt decennium var han med att skapa en produktutvecklingsorganisation i världsklass genom att inspireras av metoder och principer som agile, scrum och lean.Hur får team högt flyt i arbetet?

  Hur skapas grogrunden för team som styr sig själva? Hur kan utvecklingssamtalen läggas ner och de anställda ta ansvar för sin egen kompetensutveckling? Dessa och många andra frågor får svar i Tillsammans.Peter Antman är programmerare och författare. I mitten av 1990-talet upptäckte han det fria operativsystemet Linux och lockades in i den gryende internetbranschen av gebort-kulturen runt fri mjukvara.Sedan dess har han arbetat med företag och organisationer som Polopoly, Spotify, Dagens Nyheter, Hemnet, Expressen och Sveriges Radio.Större delen av det senaste decenniet har han fokuserat på att bygga system som bygger system – det vill säga utveckla organisationer som är verkligt bra på att skapa mjukvara – i roller som utvecklare, arkitekt, CTO och utvecklingschef.Idag arbetar han som agil management-coach i konsultbolaget Crisp.